مزاج سرد وخشک(سودا)
مزاج سرد وخشک(سودا)
انواع مزاج ها در طب سنتي
بسیاری از بیماری ها طبع سرد دارند و بعضی طبع گرم , و چون در شرایط عادی گاهی یک , دو , یا سه و یا بیشتر از بیماری ها مثل کم خونی یا قند خون و نظایر آن به طور هم زمان در وجود کسی پیدا می شوند که هر کدام به سهم خود بر زمینه طبع غالب مریض از نظر سردی و گرمی تاثیراتی را می گذارند شما را در پیدا کردن طبع اصلی خود , در لابلای این تاثیرات گوناگون سرد و گرم مختلف گمراه می نمایند.
مزاج سرد و خشک (سوداوی)
بیشتر انسانهایی که از نظر مزاج شناسی در دسته مزاج سرد و خشک قرار میگیرند دارای پوستی سفیدند و به شدت با سرما مشکل دارند. در حقیقت افراد با مزاج سرد و خشک به راحتی در سرما گرم نمیشوند. همچنین این افراد میل زیادی (بیشتر از بقیه دستههای مزاجهای چهارگانه) به خوابیدن دارند و در بسیاری از مواقع احساس ضعف میکنند و کم انرژی هستند.
این دسته از مزاجهای چهارگانه از منظر رفتاری با خصوصیاتی مانند نظم و ترتیب و دور اندیشی زیاد شناخته میشوند. سوداوی مزاجها همچنین بسیار دقیق و خونسردند و میل زیادی به تحلیل و ارزیابی از خود نشان میدهند. بد نیست بدانید بیشتر انسانهای دارای مزاج سرد و خشک از نظر روانشناسی جزء دسته درونگرا هستند.
خصوصیات غذایی و دائقه انسانهای با مزاج سرد و خشک با میل زیاد به شیرینی جات و غذاهای گرم شناخته میشود و خوراکیهای سرد مانند خیار و کاهو چندان با ذائقه سوداوی مزاجها سازگار نیست.
مواد غذایی مفید: خوردن خوراکیهایی مانند گوشت گوسفند، خروس و شتر، نمک دریا، نبات سفید، نعنا و روغن کنجد، کلم، جوانه گندم، ماش، پسته، بادام، گردو و چای دارچین به سوداوی مزاجها توصیه میشود.
مواد غذایی مضر: عموما سوداوی مزاجها از مصرف مواد غذایی مانند گوشت گوساله، ماهی، عدس، گشنیز، لوبیا، بادمجان و سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، گوجه فرنگی و میوههایی مثل موز و کیوی منع میشوند.