مزاج شناسی

علم مزاج شناسی

منظور از مزاج چیست:

همه انسان ها از زمان تولد تا مرگ دارای مزاج هستند.این مزاج در طول مدت زندگی فرد با تغییر سن ، فصل ، محل زندگی و… تغییر می کند.اما مهمترین دلیل تغییر مزاج در مواد خوراکی هست که ما در طول روز می خوریم و می نوشیم.

مانند بدن انسان تمام اجزای تشکیل دهنده جهان هستی دارای مزاج هستند.هنگامی که ما چیزی می خوریم یا می نوشیم مزاج آن را به بدن خود انتقال می دهیم.

هنگامی که گفته می شود مزاج فردی گرم است یعنی فقط تا زمانی که طبیعت و تعادل فرد در حالت گرم باشد فرد در سلامت کامل است.اگر مزاج این فرد به سردی ، خشکی و یا تری تغییر کند فرد دچار بیماری خواهد شد.

البته مزاج در بدن می تواند ترکیبی باشد.یعنی ترکیبی از سرد و خشک و یا گرم وتر و… ولی هر چه که باشد ، مزاج هر فرد مانند اثر انگشت یکتا و مخصوص همان فرد است.به همین دلیل است که در طب سنتی دو نفر با بیماری مشابه دارو های متفاوت دریافت می کنند.اتفاقی که در طب مدرن نمی افتد.

خلط چیست ؟

خلط به معنی آمیختن می باشد ، زمانیکه غذا در بدن شروع به هضم شدن می کند با شیره ی گوارشی موجود در کبد مخلوط شده و به مواد مفید در بدن تبدیل می شود. این مواد ، چهار خلط اصلی موجود در بدن یعنی صفرا ، سودا ، بلغم و دم را بوجود می آورند.

انواع اخلاط

بدن انسان از ترکیب چهار خلط دم ، صفرا ، سودا و بلغم ساخته می شود. کم یا زیاد شدن هر کدام از این خلط ها در بدن موجب تغییر شکل در ساختمان بدن ، تفاوت در صورت ، زیبایی ، چاقی یا لاغری ، رنگ پوست ، شکل و رنگ موها و … شده و رفتارهای متفاوتی را در انسان بوجود می آورد. به همین دلیل است که هر فردی دارای اندامی خاص به اشکال گوناگون و تمایلات غذایی ، اخلاق و رفتار و علاقمندی های متفاوت است.

:: ارسال نظر